ניקור בית החזה 25.11.2019

בטיחות וסבילות ניקוז ואקום בהשוואה לניקוז ידני במהלך ניקור בית החזה

תפליטים פלאורלים יכולים להינקז דרך שאיבה ידנית או דרך ואקום. מחקר זה משווה את בטיחותן, רמת הכאב והזמן הדרוש בשימוש בשתי טכניקות

תפליטים פלאורלים יכולים להינקז דרך שאיבה ידנית או דרך ואקום. מחקר זה משווה את בטיחותן, רמת הכאב והזמן הדרוש בשימוש שתי הטכניקות במהלך ניקור בית החזה.

החוקרים חילקו באופן אקראי 100 מטופלים שעברו ניקור בית חזה חד צדדי מלווה באולטרסאונד במרכז רפואי אקדמי מדצמבר 2015 עד ספטמבר 2017 דרך ואקום או בשאיבה ידנית. מבלי להשתמש במנומטריה של הפלאורה, התפליט התנקז לחלוטין או עד להתפתחות תסמינים עמידים.

המדידות כללו כאב שדווח על ידי המטופל לפני ובזמן ההליך (מ-0 עד 10), זמן לסיום הניקוז וכמות הנוזל שנוקז. התוצאים העיקרים היו שיעורי הסיבוכים מכלל הסיבות וסיום מוקדם של ההליך עם תוצאים משניים של שינוי בציון הכאב, זמן הניקוז, כמות הנוזל שנוקז וקצב הניקוז ההפכי.

מאפייני המטופלים בהליך הידני (n=49) ובקבוצת הואקום (n=51) היו דומים. שיעור הסיבוכים מכלל הסיבות היה גבוה יותר בקבוצת הואקום (5 לעומת 0, ערך P = 0.03): חזה אויר (n=3), דימום בבית החזה שטופל כירורגית והסתיים במוות (n=1) ובצקת ריאות שגרמה לאי ספיקה נשימתית (n=1).

כמו כן, גם שיעור סיום ההליך מוקדם מהצפוי היה גבוה יותר בקבוצת הואקום (8 לעומת 1, ערך p = 0.018). קבוצת הואקום חוותה כאב חזק יותר בזמן הניקוז (P<0.05), זמן ניקוז קצר יותר (p<0.01), ללא קשר לכמות הניקוז (P>0.05) וקצב ניקוז הופכי (P ≤ 0.01).

למרות שבשיטת הואקום זמן הניקוז היה קצר יותר, היא לוותה בשיעור סיבוכים גבוה יותר וסיום מוקדם מהצפוי של הפעולה. כמו כן היא לוותה גם בכאב רב יותר. אף על פי שיש צורך במחקרים גדולים יותר, המחקר מראה כי ניקוז ידני מספק בטיחות ונוחות גבוהות יותר למטופלים.

מקור: 

Sentiko, M. et al. (2019) Journal of Bronchology and interventional Pulmonology doi: 10.1097/LBR.0000000000000556

נושאים קשורים:  מחקרים,  ניקור בית החזה,  תפליטים פלאורלים,  ואקום,  ניקוז ידני
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו