ניבולומאב 08.12.2019

ניבולומאב ואיפילימומאב במינון נמוך כטיפול בסרטן קולורקטלי גרורתי עם אי יציבות מיקרוסטליטית גבוהה או חסר ב-MMR

בעבודה זו שבוצעה במסגרת מחקר ה-CheckMate נבחנה השפעת הטיפול בחולי סרטן קולורקטלי גרורתי אשר קיבלו קווי טיפול קודמים

כ-4% מהמטופלים עם סרטן קולורקטלי גרורתי (mCRC) סובלים ממחלה עם אי יציבות מיקרוסטליטית גבוהה או חוסר ב-MMRי(MSI-H/DNA mismatch repair) ותת-קבוצה זו סובלת מתוצאים רעים יותר תחת טיפול בכימותרפיה. ניבולומאב ואיפילימומאב הינם מעכבי בקרה חיסונית אשר פועלים באופן סינרגסיטי ומעודדים פעילות נוגדת גידול באמצעות מנגנונים משלימים.

תוצאות חדשות ממחקר ה-CheckMate 142 הוצגו בכנס גידולי מערכת העיכול שהתקיים בסן-פרנסיסקו בינואר 2019. מחקר ה-CheckMate 142 הינו מחקר פאזה 2, שאינו אקראי אשר העריך את הבטיחות והיעילות של טיפולים מבוססי ניבולומאב במטופלים עם סרטן קולורקטלי גרורתי. התוצאות באנליזה הנוכחית עוסקות בבטיחות וביעילות של ניבולומאב ואיפילומומאב במינון נמוך במטופלים  עם גידולי MSI-H/dMMR mCRC אשר מחלתם התקדמה תחת טיפול בפלואורופירימידון, אוקסליפלטין ואירינוטקן לאחר זמן מעקב חציוני של 25.4 חודשים. באנליזה הנוכחית הוכללו 119 מטופלים כאשר 76% מתוכם טופלו בשני קווי טיפול קודמים או יותר. הגיל החציוני של המשתתפים היה 58 שנים.

במחקר נמצא כי שיעור התגובה האובייקטיבי אשר הוערך על ידי החוקרים היה 58% בעוד ש-81% מהמשתתפים השיגו שליטה במחלה. כמו כן, רוב המטופלים חוו הפחתה בנטל המחלה מתחילת המחקר (79%) ושיעור המטופלים שהשיגו תגובה מלאה עלה מ-3% לאחר זמן מעקב חציוני של 13.4 חודשים ל-6% לאחר זמן מעקב חציוני של 25.4 חודשים. שיעור השרידות ללא התקדמת מחלה לאחר שנתיים היה 60% ושיעור השרידות הכוללת היה 74% והשרידות החציונית והשרידות הכוללת החציונית לא הושגו לאחר שנתיים.

בהיבט בטיחות, החוקרים לא מצאו בעיות בטיחות חדשות ולא דווחו מקרי תמותה הקשורים בטיפול גם במעקב ארוך הטווח. 31% מהמטופלים חוו תופעות לוואי מדרגה 3-4. תופעות לוואי הקשורות לטיפול מכל דרגה הובילו להפסקת הטיפול ב-13% מהמשתתפים אך יעילות הטיפול במשתתפים אלו הייתה דומה לשאר המשתתפים (שיעור תגובה אובייקטיבי של 69%).

החוקרים מסכמים כי ניבולומואב יחד עם איפילמומאב במינון נמוך מובילות להטבה קלינית משמעותית וארוכת טווח עם פרופיל בטיחות מקובל במטופלים עם MSI-H/dMMR mCRC אשר קיבלו קווי טיפול קודמים.

נושאים קשורים:  ניבולומאב,  איפילימומאב,  סרטן קולורקטלי גרורתי,  אי יציבות מיקרוסטליטים,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך