אי ספיקת לב 02.01.2020

התחלת טיפול באשפוז או אחריו עם מעכבי אנגיוטנסין-נפריליסין באי ספיקת לב חריפה

במטופלים שטופלו לאחרונה באי ספיקת לב חריפה לא מפוצה, טיפול עם סקוביטריל/ולסרטן הוביל לירידה נוספת ברמות ה-NT-proBNP, בהשוואה לטיפול באנלפריל

במחקר PIONEER-HF, במטופלים היציבים עם אי-ספיקת לב חריפה לא מפוצה, התחלת הטיפול בבית החולים עם סקוביטריל/ולסרטן נסבלה בצורה טובה והובילה לתוצאים משופרים. בהשוואה להתחלת טיפול עם אנלפריל. עם זאת, יש מעט מידע שמשווה בין שתי אסטרטגיות שונות של התחלת הטיפול עם סקוביטריל/ולסרטן בבית החולים לעומת התחלת הטיפול לאחר השחרור מבית החולים.

מחקר נערך על מנת לתאר את השינויים ברמות ה-NT-proBNPי(N-terminal pro-B type natriuretic peptide), במטופלים שאושפזו לאחרונה בגלל אי-ספיקת לב חריפה לא מפוצה והוחלף להם הטיפול מאנלפריל לסקוביטריל/ולסרטן, לאחר השחרור מבית החולים.

התוצאים הקליניים הושוו בין שתי קבוצות שחולקו רנדומלית. הקבוצה הראשונה התחילה טיפול עם סקוביטריל/ולסרטן בבית החולים והקבוצה השנייה התחילה טיפול עם אנלפריל בבית החולים, לאחר מכן הוחלף הטיפול לסקוביטריל/ולסרטן במסגרת שלב המשכי של המחקר בתווית-פתוחה. סקוביטריל/ולסרטן ניתן בטיטרציה עד ל-97/103 מ"ג פעמיים ביום.

מחקר PIONEER-HF הינו מחקר רב-מרכזים, רנדומלי מבוקר-פעיל, בסמיות כפולה, שנערך ב-129 אתרים בארצות הברית בין מאי 2016 למאי 2018. המחקר השווה בין התחלת הטיפול בבית החולים עם סקוביטריל/ולסרטן לעומת עם אנלפריל (בטיטרציה למינון הרצוי, 10 מ"ג פעמיים ביום), במשך 8 שבועות.

הטיפול נבדק במטופלים שאושפזו בגלל אי-ספיקת לב חריפה לא מפוצה עם מקטע פליטה ירוד ויציבות המודינמית. כל המטופלים המשיכו טיפול במסגרת מחקר תווית-פתוחה במשך 4 שבועות, שבדק את הטיפול עם סקוביטריל/ולסרטן; מתוך 881 מטופלים שנרשמו למחקר PIONEER-HF,י832 (94%) המשיכו למחקר התווית-הפתוחה.

התוצאים שנבדקו היו שינויים ברמות ה-NT-proBNP משבוע 8 עד 12 ותוצא מורכב של אשפוז חוזר בגלל אי-ספיקת לב או תמותה מגורם קרדיו-וסקולרי, מתוך חלוקה רנדומלית במשך 12 שבועות.

מבין 881 המשתתפים במחקר, 226 (27.7%) היו נשים, 487 (58.5%) היו לבנים, 297 (35.7%) היו שחורים, 15 (1.8%) היו ממוצא אסייתי ו-73 (8.8%) היו ממוצא היספני; ממוצע הגיל היה 61 (סטיית תקן 14). במטופלים שהמשיכו לקחת טיפול עם סקוביטריל/ולסרטן רמות NT-proBNP ירדו – 17.2% (רווח בר-סמך 95%, 29.1- - 3.2-) משבוע 8 עד 12. רמות ה-NT-proBNP ירדו במידה רבה יותר במטופלים שהחליפו את הטיפול עם אנלפריל לטיפול עם סקוביטריל/ולסרטן בביקור לאחר 8 שבועות (37.4%-; רווח בר-סמך 95%, 45.6- - 28.1-; P<0.001; השוואת השינויים בשתי קבוצות).

במהלך כל 12 שבועות המעקב, למטופלים שהתחילו לקחת סקוביטריל/ולסרטן בבית החולים היה סיכון נמוך יותר לתוצא המורכב. כך בהשוואה למטופלים שהתחילו טיפול עם אנלפריל בבית החולים ואז התחלה מאוחרת של טיפול עם סקוביטריל/ולסרטן, 8 שבועות אחר כך (יחס סיכון, 0.69; רווח בר-סמך 95% 0.49-0.97).

מסקנת המחקר הייה כי החלפת הטיפול מאנלפריל לסקוביטריל/ולסרטן, לאחר 8 שבועות בחלוקה רנדומלית, הובילה להפחתה נוספת של 37% ברמות ה-NT-proBNP. כפי שנצפה במטופלים עם אי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד, שאושפזו לאחרונה בגלל אי ספיקת לב חריפה לא מפוצה.

מקור:

DeVore A.D. et al. (2019) JAMA Cardiology.

נושאים קשורים:  מחקרים,  אי ספיקת לב,  מקטע פליטה ירוד,  סקוביטריל/ולסרטן,  אנטרסטו,  אנלפריל,  אשפוז
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו