תיאור מקרה 14.01.2020

תיאור מקרה: סיבוך ייחודי בעידן התרופות האנטי ויראליות הישירות

בסדרת מקרים זו, החוקרים מציגים שני מקרים של מושתלים שליליים להפטיטיס C שעברו השתלת כליה ממטופלים עם הפטיטיס ופיתחו הפטיטיס כולסטטית פיברוטית

ידוע כי הפטיטיס כולסטטית פיברוטית (Fibrosing cholestatic hepatitis -יFCH) לאחר השתלה עלולה להוביל לכשל השתל ומוות. עובדה זו רלוונטית מתמיד בעידן התרופות האנטי ויראליות הישירות, היות ומספר מחקרים כבר הדגימו את היעילות והבטיחות של השתלת איברים חיוביים להפטיטיס C בנבדקים שליליים לוירוס.

בסדרת מקרים זו החוקרים מציגים שני מקרים של מושתלים שליליים להפטיטיס C, שעברו השתלת כליה ממטופלים עם הפטיטיס ופיתחו FCH.

שני המטופלים התייצגו לאחר ההשתלה עם תפקודי כבד לא תקינים בבדיקות, ועומס ויראלי של מעל 100,000,000 יחידות/מ"ל.

ה-FCH אובחנה על ידי היסטולוגיה ו/או נתונים קליניים.

שני המטופלים החלו טיפול עם תרופות אנטי ויראליות ישירות 24 שעות מהקבלה, עם שיפור בתפקודי הכבד.

החוקרים מצאו כי אצל אחד מהם לא ניתן היה לגלות את הווירוס 12 שבועות מתום הטיפול, בעוד הנבדק השני היה ללא נוכחות של הווירוס לאחר תום הטיפול.

לסיכום, הופעת התרופות האנטי ויראליות הישירות שינתה את הגישה להשתלת איברים מוצקים, יחד עם האפשרות להרחיב את מאגר התורמים ולהגביר את הגישה לאיברים. בעוד איברים מתורמים עם הפטיטיס C הם בעלי פוטנציאל אדיר להגדיל את המאגר, FHC מהווה סיבוך אפשרי ופטאלי, על כן רופאים חייבים להישאר ערניים לגבי תופעת לוואי זו.

מקור:

Kapila, N. et al. (2019). American Journal of Transplantation. https://doi.org/10.1111/ajt.15583

נושאים קשורים:  תיאור מקרה,  מחקרים,  הפטיטיס כולסטטית פיברוטית,  השתלת איברים,  תרופות אנטי-ויראליות ישירות
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו