סרטן הערמונית 27.02.2020

טיפול בטסטוסטרון ובאנזלוטמיד לפני אימונותרפיה הפחית רמות PSA בסרטן הערמונית

עיכוב נקודת בקרה חיסונית במערכת החיסון עשוי להיות פוטנציאל טיפולי בחולים עם סרטן הערמונית הגרורתי, במיוחד בעקבות הפעלה של מערכת החיסון על ידי טסטוסטרון ואנזלוטמיד

בדיקת PSA. אילוסטרציה

למעכבי נקודת בקרה חיסונית ישנה יעילות מוגבלת בטיפול בחולים עם סרטן הערמונית הגרורתי. למעשה, טיפולים אימונותרפיים בעיקר יעילים כאשר סרטן הערמונית מבטא מוטציות מסוימות במנגנון תיקון ה-DNAי(HR DNA repairs mutations), כאשר יש הפעלה של מוטציות CDK12 או כאשר יש מחסור במערכת תיקון DNA שאיננו תואם (mismatch repair).

חוקרים מעריכים כי טיפול משולב עשוי לשפר את שיעורי התגובה הקלינית לחסמי נקודת בקרה חיסונית. כעת, במחקר חדש, שפורסם בכתב העת המדעי Prostate, קבוצת חוקרים מהמכון לסרטן בג'ון הופקינס, הראו שינוי ברמות אנטיגן ספציפי לערמונית (PSA) ושינוי אובייקטיבי בשגשוג הסרטן, כתוצאה מטיפול בחסם נקודת בקרה חיסונית שניתן לאחר טיפול מקדים בטסטוסטרון ואנזלוטמיד.

החוקרים מדווחים על שלושה מקרים של חולים עם סרטן ערמונית גרורתי עמיד בפני סירוס (MCRPC) שעברו טיפול עם מעכבי anti-PD-1. כל החולים עברו הן בדיקות מולקולריות סומטיות והן בדיקות גנטיות גרעיניות.

לשניים משלושת החולים עם mCRPC נמצאה מוטציה לא פעילה HR-DNA mutation בגן לתיקון DNAי(BRCA2, ATM). אף מטופל לא הראה מחסור בתיקון DNA שאיננו תואם (mismatch repair) ולאף אחד משלושת המטופלים לא היו שינויים ב-CDK12.

כל שלושת המטופלים טופלו בטסטוסטרון ובאנזלוטמיד לפני התחלת הטיפול האימונותרפי. הטיפול הוביל לירידה ברמות PSA וירידה בנפח הגידול. גישה פרדוקסלית זו לטיפול ב-mCRPC פותחה על ידי הקבוצה הספציפית הזו של הרופאים-חוקרים בג'ון הופקינס וטרם דווחה במקומות אחרים.

מקרים אלה של mCRPC מצביעים על כך שלפעולה זו, של עיכוב נקודת בקרה חיסונית במערכת החיסון, יכולה להיות פוטנציאל טיפולי בחולים עם סרטן הערמונית הגרורותי, במיוחד בעקבות הפעלה של מערכת החיסון ("פריימינג") באמצעות טסטוסטרון ואנזלוטמיד.

מקור:

Markowski, Mark C., Eugene Shenderov, Mario A. Eisenberger, Sushant Kachhap, Drew M. Pardoll, Samuel R. Denmeade, and Emmanuel S. Antonarakis. "Extreme responses to immune checkpoint blockade following bipolar androgen therapy and enzalutamide in patients with metastatic castration resistant prostate cancer." The Prostate (2020).

נושאים קשורים:  מחקרים,  תיקון DNA,  אימונותרפיה,  סרטן הערמונית,  טסטוסטרון,  אנזלוטמיד
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו