אבירטרון אצטט 28.04.2020

קורטיקוסטרואידים מקלים על תופעות לוואי מטיפול באנזלוטמיד בחולי סרטן הערמונית גרורתי העמיד לסירוס

תוצאות המחקר העלו כי השימוש המשולב בקורטיקוסטרואידים יכול להפחית את שכיחותם של סוגים מסוימים של תופעות לוואי, במיוחד עייפות ואובדן תיאבון, בחולי mCRPC שטופלו באנזלוטמיד

תרופות הרגעה (צילום: אילוסטרציה)
תרופות (צילום: אילוסטרציה)

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לחקור את ההשפעה של השימוש המשולב בקורטיקוסטרואיד על תופעות הלוואי (AEs) הנגרמות על ידי הטיפול באנזנלוטמיד (Enz) בחולים עם סרטן ערמונית עמיד בפני סירוס (mCRPC). במחקר הנוכחי נבדקו 121 חולי mCRPC עוקבים, במרכז רפואי יחיד, שקיבלו טיפולים המכוונים לציר קולטן אנדרוגן (ARAT), אבירטרון אצטט (AA) ו-Enz, ללא טיפול מוקדם בדוקטקסל.

הערכות מפורטות של AEs במהלך הטיפול ב-Enz נבדקו תוך בחינת הנתונים בחלוקה למטופלים שקיבלו טיפול בסטרואידים ומטופלים ללא טיפול בסטרואידים. מבין החולים הללו, 63 קיבלו טיפול ב-Enz ולאחר מכן AA (קבוצה 1) ו-58 קיבלו טיפול בסדר הפוך, AA ולאחר מכן Enz (קבוצה 2). המטופלים בקבוצה 1 לא קיבלו סטרואידים במהלך הטיפול ב-Enz. לעומתם, לכל החולים בקבוצה 2,  הקורטיקוסטרואידים ניתנו באופן רציף בשילוב עם Enz.

עם התחלת הטיפול, לא נצפו הבדלים משמעותיים במאפייני הבסיס העיקריים בין שתי הקבוצות. במהלך הטיפול ב-Enz לא היו הבדלים משמעותיים בשכיחותן של AEs או AEs בדרגה 3 בין שתי הקבוצות. עם זאת, מקרים של עייפות ואובדן התיאבון בקבוצה 1 היו גבוהים משמעותית בהשוואה לאלה בקבוצה 2. יתר על כן, השימוש המשולב בקורטיקוסטרואיד התגלה כקשור באופן עצמאי להפחתת מקרי עייפות ואובדן תיאבון במהלך הטיפול ב-Enz.

תוצאות המחקר הנוכחי העלו כי השימוש המשולב בקורטיקוסטרואידים יכול להפחית את שכיחותם של סוגים מסוימים של תופעות לוואי, במיוחד עייפות ואובדן תיאבון, בחולי mCRPC שטופלו באנזלוטמיד.

מקור:

Tamura, Keita, Yuto Matsushita, Hiromitsu Watanabe, Daisuke Motoyama, Toshiki Ito, Takayuki Sugiyama, Atsushi Otsuka, and Hideaki Miyake. "Corticosteroids alleviate adverse events associated with enzalutamide in patients with metastatic castration‑resistant prostate cancer." Molecular and Clinical Oncology 12, no. 5 (2020): 495-500.

נושאים קשורים:  אבירטרון אצטט,  תופעת לוואי,  סטרואידים,  אנזלוטמיד,  סרטן הערמונית גרורתי העמיד לסירוס,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו