קרצינומת תאי הקשקש 15.09.2020

טיפול פוטודינמי בקרצינומת תאי הקשקש אין סיטו בעור

סקירת תוצאים בחולי SCCis שטופלו בטיפול פוטודינמי עם חומצה אמינולבולונית והגורמים הקשורים לתגובה לטיפול

על פי החוקרים, טיפול פוטודינמי (PDT) נמצא בשימוש אצל חולי קרצינומת תאי הקשקש אין סיטו בעור (SCCis), אך קיים מידע מוגבל בלבד בנוגע ליעילות של PDT לצד חומצה אמינולבולונית (ALA-PDT).

מטרת המחקר היתה לבצע סקירה של התוצאים אצל חולי SCCis אשר טופלו עם ALA-PDT ולבחון גורמים הקשורים לתגובה לטיפול.

החוקרים בצעו מחקר רטרוספקטיבי בו השתתפו 58 מטופלים עם 68 נגעים של SCCis ראשונית אשר טופלו עם ALA-PDT לצד אילומינציה של אור כחול. נתונים לגבי דמוגרפיה של המטופל, מאפייני הנגעים, פרטי טיפול, תגובה קלינית וחזרה של המחלה חולצו מתוך התיקים הרפואיים של המטופלים.

תוצאות המחקר הראו כי לאחר השלמת טיפול ה-PDT שיעור התגובה המלאה הראשונית היה 77.9% ולא היה קשור למספר טיפולי ה-PDT. הגורמים שנמצאו קשורים לתגובה לטיפול היו מיקום על הפנים, קוטר גידול <2 סנטימטר ומשך אינקובציית ALA ארוך יותר.

נגעים אשר טופלו עם זמן אינקובציה מקסימלי של <3 שעות הגיבו ב-53.3% מהמקרים בהשוואה ל-84.9% אצל מטופלים שהיו עם זמן אינקובציה ארוך יותר. חזרה של SCCis התרחשה אצל שבעה מתוך 53 מקרים (13.2%) עם מרווח זמן חציוני של 11.7 חודשים.

מסקנת החוקרים היתה כי ALA-PDT עשוי להיות טיפול יעיל עבור מקרים מסוימים של SCCis. יעילות הטיפול הושפעה ממיקום אנטומי, קוטר גידול וזמן אינקובציית ALA.

מקור: 

Nour Kibbi et. al (2020) Journal of the American Academy of Dermatology DOI: https://doi.org/10.1016/j.jaad.2019.10.079

נושאים קשורים:  חומצה אמינולבולונית,  מחלת בוון,  טיפול פוטודינמי,  נאופלזיות בעור,  קרצינומת תאי הקשקש אין סיטו בעור,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו