לימפומה DLBCL 11.07.2021

יעילות הטיפול בלונקסטוקסימאב טיריזין בלימפומה מסוג DLBCL

במחקר שהתפרסם ב-The Lancet Oncology נבדקו יעילות ובטיחות הטיפול בלונקסטוקסימאב טיריזין בחולי לימפומה מפושטת של תאי B גדולים. הנה התוצאות

לימפומה, תאים סרטניים. אילוסטרציה

לחולים עם לימפומה מפושטת של תאי B גדולים - Diffuse Large B-Cell Lymphoma - DLBCL  חוזרת או עמידה לטיפול אשר סובלים ממחלה חמורה לאחר מיצוי אפשרויות טיפוליות, יש פרוגנוזה גרועה. לונקסטוקסימאב טזירין (Loncastuximab tesirine) היא תרופה מוכוונת CD-19 מצומדת לנוגדן אשר הציגה תוצאות מעודדות במחקר שלב 1 אשר בדק את יעילותה ובטיחותה כטיפול יחיד עבור Non-Hodgkin lymphoma (NHL). במחקר זה ביקשו החוקרים לבדוק את יעילות ובטיחות הטיפול עם לונקסטוקסימאב טזירין ב-DLCBL חוזר או עמיד לטיפול.

המחקר בוצע בשיטת מחקר שלב 2 (LOTIS-2), רב-מרכזי (28 בתי חולים ברחבי ארצות הברית, בריטניה, איטליה ושוויץ) עם תווית פתוחה וזרוע יחידה. במחקר השתתפו נבדקים בגילאי 18 שנים ומעלה אשר סובלים מסרטן מסוג DLBCL חוזר או עמיד אשר טופל בלפחות שני קווי טיפול קודמים. כמו כן על החולים היה להציג מחלה מדידה על פי Eastern Cooperative Oncology Group performance status של 0-2.

מטופלים שהתאימו להגדרות ההכלה קיבלו טיפול עם לונקסטוקסימאב טזירין במתן ורידי ביום הראשון של כל סבב טיפול של 21 יום במינון של 150 מיקרוגרם/ק"ג עבור שני הסבבים הראשונים, ובמינון של 75 מיקרוגרם/ק"ג לאחר מכן. הטיפול נמשך לתקופה של עד שנה, עד חזרה או התקדמות של המחלה, הופעת תופעות טוקסיות בלתי נסבלות, מוות, סטייה חמורה מהפרוטוקול, הריון או על פי החלטת מטופל, חוקר או נותן החסות.

התוצא העיקרי שנבדק היה קצב תגובה כללית אשר נבחן על פי סקירה מרכזית. פעילות נוגדת גידול וניתוח בטיחות נעשו על פי אוכלוסיית as-treated (כל מטופל שקיבל לפחות מנה אחת של לונקסטוקסימאב טזירין), כאשר עקבו אחרי המטופלים שהדגימו שיפור לתקופה של חצי שנה לפחות מתחילת התגובה.

זכאותם של 184 מטופלים נבדקו בין 1 לאוגוסט 2018 ועד 24 בספטמבר 2019, מהם 145 (79%) גויסו למחקר וקיבלו לפחות טיפול אחד עם לונקסטוקסימאב טזירין. בין אלה היו גם חולים בסיכון גבוה לפרוגנוזה גרועה, כגון גידולים עם Double/Triple-hit, טרנספורמציה, או DLBCL ראשוני עמיד לטיפול.

תוצאות המחקר הדגימו כי 70 מתוך 145 מטופלים הגיבו אופן חלקי או מלא לטיפול (שיעור תגובה של 48.3%; רווח בר-סמך של 39.9-56.7); 35 השיגו תגובה מלאה ו-35 השיגו תגובה חלקית. תופעות הלוואי השכיחות ביותר בדרגה 3 ומעלה היו; נויטרופניה (37 מתוך 145 [26%]) ותרומבוציטופניה (26 [18%]). תופעות לוואי חמורות דווחו ב-57 מקרים (39%). תופעות לוואי של הטיפול אשר הסתיימו במוות התייצגו בשמונה מטופלים (6%), וכולן לא היו קשורות ללונקסטוקסימאב טזירין.

מסקנת החוקרים היתה כי ללונקסטוקסימאב טזירין יש פעילות נוגדת גידולים משמעותית והיא מצליחה להפיק תגובה יציבה עם פרופיל בטיחות מספק. משום כך טיפול זה יוכל להוות טיפול חדש בסרטן מסוג DLBCL אשר טופלה כבר בעבר באופן מאסיבי.

מקור:

Paolo F Caimi, et al. (2021) “Loncastuximab tesirine in relapsed or refractory diffuse large B-cell lymphoma (LOTIS-2): a multicentre, open-label, single-arm, phase 2 trial”. The Lancet Oncology, June 2021. Vol. 22, Issue 6, p. 790-800. doi.org/10.1016/S1470-2045(21)00139-X.

נושאים קשורים:  DLBCL,  סרטן עמיד לטיפול,  סרטן חוזר,  פרופיל בטיחות,  תופעות לוואי,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו