סרטן אשכים 12.01.2022

מאפיינים קליניים, תבניות טיפול והישנות בסרטן אשכים בשלב קליני

במחקר זה נמצא כי שיעור השרידות ללא הישנות לאורך חמש שנים בקרב חולי סרטן אשכים מסוג תאי נבט (TGCT) בשלב קליני היה 88.9%

הדמיה של סרטן האשכים. צילום: שאטרסטוק

סרטן אשכים מסוג תאי נבט (TGCT) בשלב קליני Iי(CSI) הינו מחלה הנמצאת באשכים ללא גרורות ו-CSIS מוגדרת כמצב של עלייה עקשנית בסמני גידול (TM) לאחר כריתת אשכים, מה שמצביע על מחלה גרורתית תת קלינית. מטרת המחקר הנוכחי היתה להעריך את המאפיינים הקליניים והתוצאים האונקולוגיים ב-CSIS.

במחקר נאספו נתונים מתוך חמישה מרכזים שלישוניים בגרמניה. החוקרים הגדירו את הסיווג הנכון של CSIS על סמך הנחיות ה-EUA. רמות TM, טיפול ושרידות ללא הישנות הוערכו והבדלים בין קבוצות שהוגדרו מראש (כימותרפיה, אבחנה נכונה/שגויה של CSIS) הוערכו.

תוצאות המחקר הראו כי מתוך 2,616 מקרי TGCT,י1.6% היו עם CSIS.י1.03% קיבלו אבחנה נכונה של CSISי(cCSIS) ו-16 קיבלו אבחנה שגויה (iCSIS). כמו כן, TMs אשר הגדירו cCSIS היו אצל 12%, 37%, 11.1% ו-7.4% מהמטופלים AFP,יß-HCG,AFP+ ß-HCG ו-LDH, בהתאמה.

בקבוצת ה-cCSIS, שישה מטופלים היו עם סמינומה ו-21 היו ללא סמינומה. בנוסף, הטיפול היה מורכב ממעקב פעיל, קרבופלטין-מונו AUC7 ו-BEP (bleomycin, etoposide ו-cisplatin). החוקרים לא מצאו הבדל בין cCSIS ל-iCSIS מבחינת שימוש בכימותרפיה (p=0.830).

לבסוף, שיעור השרידות ללא הישנות לאורך 5 שנים היה 88.9% ו-11% מהמטופלים בקבוצת ה-CSIS עברו הישנות. החוקרים סיכמו כי בערך 1% מכל מקרי ה-TGCT סווגו כמטופלים עם cCSIS. כמו כן, זיהוי של cCSIS היה חיוני לצורך הימנעות מהתקדמות מחלה והישנות לאחר טיפול ראוי.

מקור:

Maximilian Peter Brandt  et. al (2021) World Journal of Urology DOI: https://doi.org/10.1007/s00345-021-03889-x

נושאים קשורים:  סרטן אשכים,  שלב קליני,  הישנות,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו