מיאלופיברוזיס 22.06.2022

יעילות רוקסוליטיניב בשחרור מושהה לטיפול במיאלופיברוזיס

על האפשרות לחלון טיפולי רחב יותר באמצעות רוקסוליטיניב בשחרור מושהה לעומת רוקסוליטיניב בשחרור מיידי

מיאלופיברוזיס. אילוסטרציה

רוקסוליטיניב היא התרופה הראשונה המעכבת את האנזים ג'אנוס קינאז (JAK-Janus Kinase) ואושרה לטיפול במיאלופיברוזיס אך יחד עם היעילות של התרופה בטיפול, לעיתים קרובות מופיעה ציטופניה (מיעוט תאים). אחת האפשרויות היא שחומרת הציטופניה נגרמת בחלקה על ידי Cmax (הריכוז המקסימלי של התרופה בסרום המטופל). לכן, על מנת להפחית את היחס בין Cmax לבין Cmin בהשוואה לטיפול ברוקסוליטיניב בשחרור מיידי (Immediate-Release), פותחה התרופה רוקסוליטיניב בשחרור מושהה (SR-Sustained Release) במנה חד יומית.

במאמר שפורסם בכתב העת Hematological Oncology החוקרים הראו כי רוקסוליטיניב בשחרור מושהה זוהתה בהתבסס על הערכה פרמקו-קינטית במחקר שלב 1 שבוצע על מבוגרים בריאים (N=9). לאחר מכן החוקרים הציגו מחקר שלב 2 עם תווית פתוחה (open-label study) במטופלים עם מיאלופיברוזיס (N=41).

הטיפול ברוקסוליטיניב בשחרור מושהה נסבל היטב, עם ספירות דם כמעט ללא שינוי במהלך שבוע 16. מבחינת יעילות, 7 מטופלים (17.1%) הראו שיפור קליני ו-33 מטופלים (80.5%) הגיעו למחלה יציבה.

בעוד שהמחקר שהציגו החוקרים העלה את האפשרות לחלון טיפולי רחב יותר באמצעות רוקסוליטיניב בשחרור מושהה לעומת רוקסוליטיניב בשחרור מיידי, מסקנתם היא כי דרושים מחקרים נוספים על מנת לאשר את ההשערה הזו.

מקור:

Sustained-release ruxolitinib: Findings from a phase 1 study in healthy subjects and a phase 2 study in patients with myelofibrosis. First published: 13 August 2018. https://doi.org/10.1002/hon.2544

נושאים קשורים:  רוקסוליטיניב,  מיאלופיברוזיס,  ציטופניה,  ספירות דם,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו