הפטיטיס C 05.05.2019

טיפולים ישירים נגד הפטיטיס C מרפאים חולים בכל שלב של אי ספיקת כליות

מחקרים קליניים במטופלים עם אי ספיקת כליות כרונית: תרופות אנטי ויראליות ישירות להפטיטיס C

דלקת הכבד הנגיפית C מהווה מטרד בריאות עולמי, עם משמעויות קליניות חשובות בחולי אי ספיקת כליות כרונית, הודות להיארעות המוגברת שלה במטופלים כאלv. מטופלים עם אי ספיקת כליות כרונית עד לאחרונה לא השתתפו במחקרים עם תרופות אנטי-ויראליות ישירות אשר הראו שיעורים גבוהים של נרפאים.

על מטופלים אלה נוסו משטרי טיפול כמו דסאבוויר ללא סופוסבוויר, אומביטסוויר/פריטפרוויר/ריטונוויר עם וללא ריבווירין, ואלבסוויר/גרזופרוויר. כל משטרי הטיפול נסבלו היטב במטופלים המודבקים כרונית בגנוטיפ 1 ו-4 של הפטיטיס C, בנוסף לאי ספיקת כליות בדרגה 4 או 5 (כולל טיפול בהמודיאליזה). שיעורי הריפוי הווירולוגים היו מעל 90%, במחקרי זרוע בודדת ומחקרי אינבו.

לאחרונה נוסתה גם גישה פנ-גנוטיפית המשתמשת בגלקפרוויר ופיברנטסוויר, שהראתה יעילות גבוהה בחולי אס"כ כרונית בדרגות 4-5. עם ההצלחה ההולכת וגדלה של טיפולים בעלי תופעות לוואי מועטות, רוב החולים המודבקים בדלקת הכבד הנגיפית C, הסובלים גם מאי ספיקת כליות כרונית או סופנית, יכולים להירפא.

עם זאת, יש עדיין להבין כיצד להעלות את המודעות בנוגע לקיומם של הטיפולים האנטי ויראליים הישירים, להם תוצאים מצוינים בחולי אס"כ. יותר מכך, כדאי להגדיר תזמון מיטבי לתחילת טיפול ולבחון את האפשרות של הכחדת הפטיטיס C בכל שלב של אי ספיקת כליות, כולל אוכלוסיית מטופלי הדיאליזה.

מקור:

Bruchfeld, A. et al. (2018). Seminars in Dialysis. https://doi.org/10.1111/sdi.12762

נושאים קשורים:  מחקרים,  הפטיטיס C,  גלקפרוויר,  פיברנטסוויר,  אי ספיקת כליות,  תרופות אנטי-ויראליות ישירות
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו