מחקרים 15.09.2019

CGRP במיגרנה: מפתופיזיולגיה לטיפול

גפנטים (אנטגוניסטים כנגד CGRP) ונוגדנים חד-שבטיים כנגד CGRP והקולטן שלו, מדגימים תוצאות מבטיחות לטיפול אקוטי בהתקפי מיגרנה

מוח (איור אילוסטרציה)
מוח (איור אילוסטרציה)

בשנים האחרונות, נתגלה כי במהלך התקפי מיגרנה ובמיגרנה כרונית, ישנן רמות מוגברות של מולקולות כגון calcitonin gene-related peptide – CGRP, ו-pituitary adenylate cyclase-activating peptide בנוזל חוט השדרה ובסרום. הפחתה פרמקולוגית של חלבונים אלה הינה בעלת משמעותית קלינית, עם שיפור במיגרנות של החולים. לפיכך, הגיוני שאחד הכיוונים העיקריים בחקר מיגרנה עוסק בתפקיד של CGRP בפתופיזיולוגיה של המחלה.

קבוצת המחקר לכאבי ראש באגודת הנוירולוגיה הספרדית (The Spanish Society of Neurology) החליטה לנסח מסמך זה כדי להתייחס לנושאים עיקריים כגון תפקידו של CGRP בפתופיזיולוגיה של מיגרנה, ומנגנון הפעולה של נוגדנים חד-שבטיים וגפנטים; מטרה נוספת של מסמך זה הינה ניתוח ביקורתי של תוצאות מחקרים שונים, פרופיל החולים הזכאים לטיפול בנוגדנים חד שבטיים, ובחינת ההשפעה הפרמקו-כלכלית של תרופות אלה.

מסקנת הכותבים היא שהפיתוח הקליני של גפנטים (אנטגוניסטים כנגד CGRP) ונוגדנים חד-שבטיים כנגד CGRP והקולטן שלו, מראה תוצאות מבטיחות לטיפול אקוטי בהתקפי מיגרנה.

מקור: 

Santos-Lasaosa S. et al. (2019) Neurologia

נושאים קשורים:  מחקרים,  CGRP,  גפנטים,  מיגרנה כרונית,  מיגרנה,  נוגדנים חד-שבטיים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו