סרטן הערמונית 09.08.2020

האם פיזור שומן בטני קשור לתוצאי סרטן ערמונית שליליים?

על פיזור רקמת שומן בבטן ובאגן והסיכון לחזרת סרטן הערמונית לאחר הקרנות

אופן התחלקות ופיזור השומן משתנה גם בין אנשים בעלי מסת גוף דומה. במחקר הנוכחי נבדק האם פיזור שומן בטני קשור לתוצאי סרטן ערמונית שליליים בהשוואה להשמנה כללית על פי מדד BMI.

בעזרת דימות CT של חולי סרטן הערמונית החוקרים האמריקאים כימתו את אזור רקמות השומן הבסיסיות, השומן הבטני הויסרלי (VFA), התת עורי (SFA) ואת אזור רקמות השומן הפריפרוסטטיות של האגן (PPAT).

מבין 401 חולים (59% שחורים) שטופלו בשנים 2005-2011, 84 (21%) חוו הישנות של הסרטן במהלך מעקב חציוני של 9.3 שנים.

בסך הכל, השמנת יתר לא היתה קשורה בסיכון להישנות המחלה (גם לא בחלוקה ובריבוד עפי קבוצות סיכון). עם זאת VFA גבוה יותר היה קשור לעלייה בסיכון להישנות אצל גברים שקיבלו טיפול בקרינה בלבד (([HR] 1.79 [CI] 0.87-3.66). לעומת זאת, בגברים שטופלו בהקרנות וב-ADT נמצא קשר הפוך בין שומן ויסרלי (VFA) לבין סיכון להישנות סרטן הערמונית (HR 0.49; 95% CI, 0.24-1.03).

החוקרים מסכמים כי הקשר בין מדדי שומן ויסרלי ואגני (abdominal and pelvic adiposity) קשורים לסיכון לחזרת סרטן הערמונית באופן דיפרנציאלי התלוי בסוג הטיפול הניתן (האם ניתן טיפול הקרנתי בלבד או טיפול הורמונלי משולב).

במידה שממצאים אלה יאומתו במחקר נוסף, ניתן יהיה להסיק כי השמנת יתר עשויה להשפיע על הסיכון להתקדמות סרטן הערמונית בהתאם מצבו ההורמונלי של האדם.

מקור:

Di Bella, C. M., Howard, L. E., Oyekunle, T., De Hoedt, A. M., Salama, J. K., Song, H., Freedland, S. J., & Allott, E. H. (2020). Abdominal and pelvic adipose tissue distribution and risk of prostate cancer recurrence after radiation therapy. The Prostate, 10.1002/pros.24054. Advance online publication. https://doi.org/10.1002/pros.24054

נושאים קשורים:  מחקרים,  חלוקת רקמת שומן,  טיפול הורמונלי,  השמנה,  סרטן הערמונית
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו