בדיקות סקר 15.06.2022

מה משפיע על השלמה של בדיקת צואה אימונו-כימיקלית (FIT)?

תוספת צוות תמיכה ומתן שירותים מאפשרים על ידי הצוות הרפואי יכולים לסייע למרפאות באופטימיזציה של תכנית לבדיקות סקר לסרטן מעי גס

בדיקת דם סמוי בצואה, FIT. צילום: שאטרסטוק

בדיקת צואה אימונו-כימיקלית (FIT) יכולה לשמש כבדיקת סקר לסרטן המעי הגס (CRC). מטרת המחקר היתה לזהות גורמים אפשריים ברמת המרפאה להבחנה בין קליניקות לטיפול רפואי ראשוני עם שיעור השלמת FIT גבוה לעומת נמוך בתגובה לתכנית מרכזית לשליחת FIT.

החוקרים השתמשו בנתונים תצפיתיים במצב הבסיסי מתוך 15 מרפאות במרכז עירוני יחיד. נתונים ברמה הקלינית כללו ראיונות עם מנהלי המרפאות (39) על פי הנחיות Consolidated Framework for Implementation Research (CFIR) ושיעור השלמת ה-FIT.

החוקרים השתמשו בניתוחים של שבלונות על מנת לזהות גורמים מסבירים ושיטות השוואה קונפיגורטיביות לזיהויי שילובים ספציפיים של מצבים ברמה הקלינית אשר מבחינים בין מרפאות עם שיעור השלמת FIT גבוה למרפאות עם שעור נמוך.

החוקרים מצאו 58 גורמים מסבירים אפשריים אשר קשורים לעבודה במרפאות ולאזורי ה-CFIR הפנימיים.

כמו כן, שיעורי השלמה ברמה המרפאתית של בדיקות FIT נעו בין 30% ל-56%. הגורמים אשר נמצאו כמשפיעים מבחינת צוות התמיכה היו: תוספת של צוות במהלך השנה האחרונה, סיוע של הצוות להתגברות על מחסומים לבדיקת סקר ל-CRC ברמה האישית וחינוך מטופלים/ הפצה של בדיקות FIT על ידי הצוות.

החוקרים סיכמו כי שלושה גורמים היו קשורים להעלאת שיעור השלמת בדיקות ה-FIT. על פי החוקרים, תוספת צוות תמיכה ומתן שירותים מאפשרים על ידי הצוות יכולים לסייע למרפאות באופטימיזציה של תכנית של בדיקות סקר FIT.

מקור:

Davis  et. al (2022) Annals of Family Medicine DOI:  https://doi.org/10.1370/afm.2772

נושאים קשורים:  בדיקת צואה,  סרטן מעי גס,  בדיקת סקר,  צוות רפואי
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו