היפוגליקמיה

מהי היפוגליקמיה?
שגרת החיים עם סוכרת היא הצורך בלמידה כיצד להתמודד עם הבעיות שקשורות עם המחלה. היפוגליקמיה - ירידה ברמת הגלוקוז בדם, היא אחת הבעיות הללו. היפוגליקמיה מתרחשת מדי פעם בפעם אצל כל חולה סוכרת. היפוגליקמיה עלולה להתרחש אפילו אם אתה עושה כל מה שצריך לאיזון הסוכרת. כך, שלמרות שפעמים רבות לא ניתן למנוע היפוגליקמיה, ניתן לטפל במצב לפני שהוא מחמיר. בגלל סיבה זו, חשוב לדעת מהי היפוגליקמיה, מה הסימפטומים וכיצד לטפל בה.

מה הם הסימפטומים?
הסימפטומים כוללים:
רעד
סחרחורות
הזעה
רעב
כאבי ראש
חיוורון
שינויים במצבי הרוח, כמו בכי ללא כל סיבה
תנועות גמלוניות או תנועות קופצניות
בלבול וקשיי ריכוז
הרגשת דגדוג סביב הפה

כיצד אוכל לדעת שיש לי רמת סוכר נמוכה בדם?
חלק מאיזון הסוכרת הוא ביצוע בדיקות דם תכופות לרמת סוכר שאל את הרופא שלך באיזו תדירות עליך לבצע את בדיקות הדם. תוצאות הבדיקה יספקו לך מידע בקשר לרמת הסוכר ואם הוא נמוך עליך לטפל בבעיה עליך לבדוק את רמות הסוכר בהתאם ללוח הזמנים שקבעת עם הרופא שלך. יתרה מזאת, עליך לבדוק את רמת הסוכר כאשר אתה חש שמתקרבת תגובה לאינסולין. אם התברר לך שרמת הסוכר נמוכה, עליך לטפל במצב בהתאם להוראות הרופא אם אתה חש שמתקרבת תגובה לאינסולין ואינך יכול לבדוק את רמת הסוכר, עדיף לטפל בתגובה מאשר להמתין. זכור כלל פשוט זה : כאשר אתה בספק - טפל.

מהו הטיפול?
הדרך המהירה ביותר להעלאת רמת הסוכר בדם היא לספק לו סוכר, כמו ב-3 טבליות גלוקוז (אותן ניתן לרכוש בכל בית מרקחת), 1/5 כוס של מיץ פירות, או 5-6 סוכריות קשות בקש מהרופא המטפל או מכל איש צוות אחר להכין עבורה רשימה של מאכלים שאתה יכול לאכול במקרה של תגובה לאינסולין. כאשר יש לך רשימה, עליך להבטיח שתמיד יהיה לך משהו מתוך רשימה זו אתך, למקרה הצורך. אחרי שבדקת את רמת הסוכר בדם וטיפלת בתגובה לאינסולין, המתן 15-20 דקות ואז בדוק שוב את רמת הסוכר בדם. אם הרמה
נמוכה והסימפטומים לא חלפו, עליך לחזור על הטיפול. אחרי שאתה שב ומרגיש בטוב, עליך לוודא שאתה אוכל את הארוחות וארוחות הביניים בהתאם לתוכנית התזונתית שלך, על מנת לשמור על רמת גלוקוז תקינה בדם. חשוב לטפל בהיפוגליקמיה מיידית בגלל שהיא עלולה להחמיר ולגרום להתעלפות. אם אתה מתעלף, אתה זקוק לטיפול חירום, כמו הזרקת גלוקגון או טיפול חירום בבית החולים. גלוקגון מעלה את רמת הסוכר בדם. הוא מוזרק בדומה
לאינסולין. בקש את הרופא שלך לתת לך מרשם לגלוקגון וללמד אותך כיצד משתמשים בו.
כדאי שתעדכן גם אנשים סביבך, כאלה שעובדים אתך או בני משפחה, כיצד ומתי יש להזריק גלוקגון למקרה שתהיה זקוק לו. אם אין ברשותך גלוקגון, יש להעביר אותך לחדר מיון הקרוב ביותר לטיפול. אם אתה זקוק לטיפול רפואי מיידי או לאמבולנס יש להתקשר דחיפות למספרי החירום. רצוי שתשמור אצלך גם רשימת מספרי חירום כמו : מד"א, המחלקה בה אתה מטופל, חדר מיון בסביבתך וכד'. אם התעלפת אסור לסובבים אותך לעשות את הפעולות הבאות:
אין להזריק אינסולין
אין לתת לך מזון או נוזלים
אסור להם לשים את ידיהם בתוך פיך

עליהם לעשות:
להזריק גלוקוגון
לקרוא לסיוע רפואי דחוף

כיצד ניתן למנוע היפוגליקמיה?
איזון טוב של הסוכרת היא הדרך הטובה למניעת היפוגליקמיה. הדבר החשוב הוא ללמוד להכיר את הסימפטומים של תגובה לאינסולין. בדרך זו, ניתן לטפל בהיפוגליקמיה מיידית, לפני שהיא מחמירה.