שחפת 16.09.2020

זיהום תולעי והשפעתו על אקטיבציה ופולריזציה בחולי שחפת

במחקר זה נמצא כי זיהום משני של תולעים משפיע על יכולתה של מערכת החיסון להתמודד עם זיהום ראשוני של שחפת במצב לטנטי

זיהום תולעי ידוע כבעל השפעה על יכולת התגובה של תאי T ו-B בשחפת לטנטית (LTBI). החוקרים בחנו את האקטיבציה, הפולריזציה והתפקוד של מונוציטים אנושיים שבודדו מתוך משתתפים עם שחפת לטנטית, כאשר ל-25 מהם היה זיהום משני של Strongyloides stercoralis ול-25 הנותרים לא היה זיהום משני.

המידע שאספו החוקרים הראה שנוכחות של זיהום S. stercoralis היתה קשורה להימצאות רמות נמוכות יותר של מונוציטים אשר ביטאו CD54 CD80, CD86 עם או בלי אנטיגן של מיקובקטריום בהשוואה למדידות שנעשו בדגימות נטולות זיהום משני עם S. stercoralis.

לעומת זאת, זיהום עם S. stercoralis היה קשור לרמות גבוהות יותר של מונוציטים דמויי M2, אשר זוהו על ידי כך שביטאו CD206 ו-CD163. למונוציטים ממשתתפים שהיו חיוביים ל-S. stercoralis היתה יכולת מופחתת לעשות פגוציטוזה או לחמצן (respiratory burst) בעקבות גירוי עם אנטיגן של מיקובקטריה או עם LPS וביטאו בצורה פחות טובה IL-1β, TNF-α, IL-6 ו-IL-12.

החוקרים מצאו כי טיפול דפיניטיבי ב-S. stercoralis הוביל לנרמול של תפקוד המונוציטים שישה חודשים לאחר הטיפול. תאי T ממשתתפים שהיו חיוביים ל-S. stercoralis הדגימו רמת פעילות נמוכה יותר עם ובלי גירוי של אנטיגן מיקובטריום.

החוקרים מסכמים כי המידע שנאסף הראה כיצד זיהום משני של תולעים במצב של שחפת סמויה הוביל לפגיעה באקטיבציה של מונוציטים, לשיפור בפולריזציה של M2 ולפגיעה בפעילות מונוציטים. כמו כן מציינים החוקרים שהמידע שנאסף הראה שזיהום משני של תולעים שינה את התגובה החיסונית בשחפת סמויה.

מקור: 

Anuradha Rajamanickam et. al (2020) The Journal of Immunology DOI: https://doi.org/10.4049/jimmunol.1901127

נושאים קשורים:  זיהום משני,  תולעים,  שחפת לטנטית,  תגובה חיסונית,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו