סרטן הערמונית 07.04.202511:45 אורח חיים בריא עשוי לשפר הישרדות בסרטן הערמונית במחקר נמצא כי שמירה על אורח חיים בריא לוותה בשיפור הישרדות כללית של מטופלים עם סרטן ערמונית לא גרורתי. הנה הממצאים JAMA network open
סרטן ערמונית 10.03.202510:25 שינויים תזונתיים עשויים למנוע התקדמות סרטן ערמונית במחקר נמצא כי דיאטה עתירה בחומצות שומן אומגה-3 ודלה בחומצות שומן אומגה-6, לצד תוספי שמן דגים, עשויה להאט את קצב גדילת תאי סרטן ערמונית בגברים עם ממאירות ערמונית בשלב מוקדם Genitourinary Cancers Symposium
סרטן המעי הגס 05.03.202512:37 תוצאות המחקר המקיף ביותר להערכת הקשר בין תזונה לסיכון לסרטן מעי גס במחקר הוערך הקשר בין צריכת כ-100 מרכיבים תזונתיים שונים לבין הסיכון לפתח סרטן מעי גס. הנה התוצאות Nature Communications
סרטן ריאות 19.02.202511:53 הקשר בין צריכת דגנים מלאים לסיכון לסרטן ריאות האם צריכת מזון מדגנים מלאים מגנה נגד סרטן ריאות? עדויות אפידמיולוגיות ממחקר פרוספקטיבי רחב היקף Cancer Cell International
סרטן מעי גס ורקטום 14.01.202508:21 צריכת סידן בתזונה עשויה להפחית סיכון לסרטן מעי גס ורקטום ממחקר גדול שכלל למעלה מחצי מיליון נשים בבריטניה וארך קרוב ל-17 שנים עולה כי הקפדה על צריכת סידן בתזונה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום Nature Communications
כימותרפיה 10.01.202412:26 התערבויות תזונתיות, שלשולים ועצירות בעקבות כימותרפיה התערבויות תזונתיות נמצאו יעילות בהקלה על תסמיני שלשול ועצירות בעקבות כימותרפיה | החוקרים מציינים כי צוותים סיעודיים נמצאים בעמדה טובה להציע התערבויות יעילות ולא-פרמקולוגיות לטיפול בתסמינים אלה European Journal of Oncology Nursing
סרטן הערמונית 11.12.202313:32 מדד הסיכון התזונתי הגריאטרי ופרוגנוזה בסרטן הערמונית ממחקר חדש עולה כי GNRI, מדד הסיכון התזונתי הגריאטרי, עשוי להיות אינדיקטור פרוגנוסטי לשימוש בהערכת תוצאי שרידות בחולי סרטן ערמונית גרורתי רגיש להורמונים ובסיכון גבוה Cancers
סרטן הכליה 11.12.202313:14 תזונה למניעת סוכרת נקשרה עם סיכון נמוך יותר לסרטן הכליה חולים שהקפידו על משטר תזונתי למניעת סוכרת הראו סיכון נמוך יותר להתפתחות סרטן הכליה. צריכה מופחתת של משקאות מתוקים וצריכה גבוהה יותר של דגנים מלאים נקשרה עם סיכון נמוך לסרטן זה Journal of translational medicine
מלנומה 13.11.202312:49 מלנומה: שכיחות, תמותה, גורמי סיכון ומגמות בסקירה שיטתית בינלאומית נצפתה מגמת עלייה בשיעורי החולי במלנומה במדינות אירופה, בעוד שיעורי התמותה נמצאו במגמת ירידה כללית American Journal of Clinical Dermatology
טרשת נפוצה 13.08.202312:26 איכות התזונה משפיעה על רמת המוגבלות בחולי טרשת נפוצה חולי טרשת נפוצה שאיכות תזונתם היתה נמוכה יותר סבלו ממוגבלות מתקדמת יותר כתוצאה ממחלתם. קשר זה נמצא בולט במיוחד בכל הנוגע לצריכת שומן European Journal of Neurology
תזונה ים תיכונית 08.08.202313:57 תזונה ים תיכונית עשויה להפחית את הסיכון לתמותה קרדיווסקולרית חולים הנמצאים בסיכון קרדיווסקולרי שהשתתפו בתכניות לקידום תזונה ים תיכונית או תזונה דלת שומן הראו תוצאים משופרים The BMJ
תזונה 21.06.202309:02 רוצים להאריך חיים? המדריך המלא של דיאטת האזורים הכחולים בסקירה הבאה, נציג בפניכם את המאפיינים העיקריים של מה שניתן לכנות "דיאטת האזורים הכחולים", לרבות המאכלים והרגלי התזונה. האם המסע שלכם לאריכות חיים מתחיל כאן? מערכת MEDNET
כאב 13.04.202313:02 תזונה ים תיכונית עשויה להקטין סיכון להפרעות כאב סקירה שיטתית ומטא-אנליזה הדגימה כי אימוץ דפוסי שינה בריאים והידבקות לתפריט מבוסס תזונה ים תיכונית נקשרו עם סיכון נמוך יותר לסבול מתסמונות כאב PAIN
פודקאסט 22.03.202310:30 נקודת מבט חדשה לתמיכה תזונתית בחולי סרטן: תזונה פראנטרלית תת תזונה היא אתגר עבור חולי סרטן. וקשורה להפחתת מסת שריר, היענות ותגובה לקויה לטיפולי סרטן, ירידה באיכות החיים וזמן הישרדות מופחת. ההערכה וההתערובת התזונתית צריכים להיות חלק חיוני מכל תוכנית טיפול מקיפה בסרטן (1) מערכת MEDNET
תזונה וקוגניציה 11.01.202310:38 צריכה של מזון אולטרה מעובד גורמת לפגיעה קוגניטיבית במחקר שנערך בברזיל על אוכלוסיה מגוונת נמצא כי במטופלים אשר שיעור הצריכה היומית של מזונות אולטרה מעובדים היה גבוה יותר נמצאה פגיעה קוגניטיבית רבה יותר JAMA NEUROLOGY
תגובות אחרונות